Välkommen till Bistron

Här hittar du en liten restauranglokal i direkt anslutning till vårt kök. Den perfekta lokalen för mindre sällskap på upp till max 40 personer. Här har vi även våra After Works, Quizkvällar, tisdagsluncher och annat trevligt som ordnas i vår restaurang. Till denna lokal har vi en stor uteservering där du kan njuta av ett gott glas vin eller en kall öl i sommarvärmen. Är ni ett sällskap på 15 personer eller fler kan ni boka både luncher, middagar och andra kalas här. Vi planerar menyn tillsammans. Välkommen!


PS. Bilderna du ser är rätter från vår AW-meny som serveras i Bistron på torsdagskvällar. Är det någon rätt du är särskilt sugen på så kan du gärna förboka för att vara säker på att få den då en del av rätterna har ett begränsat antal för att minska risken för matsvinn. 

Aktuellt i Bistron

Februari/mars 2024
20/2 - Veckans husman
22/2 - AW
23/2 - Bokat för privat sällskap
24/2 - Bokat för privat sällskap
25/2 - Bokat för privat sällskap
27/2 - Veckans husman - "Mat & musik vi minns" - bokade till evenemanget har förtur.
29/2 - AW med livequiz (bra att förboka)
5/3 - Veckans husman
7/3 - AW   
8/3 - Mordgåta och middag i Bistron (endast förbokade sällskap)
9/3 - Bokat för privat sällskap
12/3  - Veckans husman
14/3 - AW   
15/3 - Bokat för privat sällskap
16/3 - Bokat för privat sällskap
19/3  - Veckans husman
21/3 - AW   
26/3  - Veckans husman - "Mat & musik vi minns" - bokade till evenemanget har förtur.
28/3 - AW med livequiz - vi serverar liten påskbuffé denna kväll och inte den vanliga menyn (bra att förboka).
30/3 - Bokat för privat sällskap

AW-meny

På torsdagskvällarna har vi öppet för AW från klockan 18:00 och stänger som tidigast 21:00 (hur länge vi har öppet för kvällen beror på hur det ser ut med gäster).

Menyn för våren 2024 ser just nu ut så här;

Förrätter

Rödbetscarpaccio med getostcreme – 105:-

En rödbetscarpaccio som serveras med ruccola, getostcreme, rostade valnötter och riven pecorino toppat med lite citronzest. Vid sidan serveras ett frasigt citronbröd. 

Pasta Burrata – 105:-

Äggpasta fylld med krämig burrata på grön bädd och som toppas med brynt smör, picklad rödlök och pesto.  

Toast Stagård – 135:-

En demonterad toast med gravlaxröra på en bädd av ruccola med balsamicorippel och som toppas med picklad rödlök, tomat, gurka, citronkulor, svart caviart och dill. Till detta ett frasigt citronbröd. 

Varmrätter

Kvällens AW-buffé – 235:- 
OBS! Vill du äta AW-buffén förbokar du senast klockan 12:00 dagen innan!

Kvällens AW-buffé står framdukad mellan 18:30-20:00. Veckans rätt publiceras i förhand på våra sociala medier. Efter maten ingår kaffe och kvällens dessertkaka. 

Pasta Alfredo

En färsk papardelle som vänds ner i en gräddig sås med västerbottensost som smaksättare samt färsk bladspenat.

-         Med oumph (vegetarisk) – 255:-

-         Med kyckling – 255:-

-         Med handskalade räkor – 285:- 

Smörstekt torskrygg – 325:-

En smörstekt torskrygg som serveras med gräddstuvad spetskål, brynt smör, handskalade räkor, ägg & pepparrotskompott, knaperstekt bacon & rödbetscarpaccio. 

Desserter

Kvällens dessertkaka – 79:-

En dessertkaka som toppas med vispad grädde & färska bär. 

Frozen Cheesecake – 95:-

En fryst dessert där vi varvar fras av digestivekex, en mild ostcreme, hallonkompott och lemoncurd. Toppas med färska bär och citronmeliss. 

Hälsingeostkaka – 125:-

En ostkaka som mer liknar en dessertvariant av halloumi än den småländska ostkakan. Den steks i smör och sedan häller man på grädde som kokar in i den. Jättegod om man gillar ost och här serveras den med varm hjortronsylt. 

”Pubmeny” (serveras även efter kl 20:30, när köket stängt) Alla rätter på pubmenyn går att få som vegetariska varianter.

Målillatoast – 165:- 

En god toast på matigt surdegsbröd med ost, kokt skinka, mozzarella & Ivar-Olles senap. Serveras med en enkel sallad. 

Oxpytt med ägg och rödbetor – 165:- 

Pulled pork i pitabröd – 175:-

Pulled pork som långbakats i en söt sås med BBQ-toner serveras i ett pitabröd. Till detta även sallad, tomater, gurka, majs, picklad lök, creme freiche och nachochips.

Lunch i Bistron

Varje tisdag dukar vi upp veckans husman. Det kan vara både nyare husmanskost och mat från den äldre kokboken.

Sista tisdagen i månaden testar vi under våren ett koncept där vi lagar gammaldags husmanskost och efter lunchen har en sångstund med sångskatten från förr. Då prioriteras förbokade sällskap som vill vara med på lunchevenemanget och övriga gäster är varmt välkomna i mån av plats.

Lunch i Bistron - 145:-/person
Vi dukar upp en liten buffé med veckans husman tillsammans med vår egengjorda löksill, goda sallader, bröd, smör och dryck. Efter maten finns kaffe/te och en mjuk kaka.

Det går även bra att beställa från "Pubmenyn" om man är sugen på något annat. 

Skulle husmansrätten ta slut (vi lagar upp ett begränsat antal portioner då vi ännu inte vet hur efterfrågan på detta kommer se ut) erbjuds oxpytten till samma pris som dagens.

Vill du hämta en matlåda går det givetvis jättebra också. Pris: 120:-.

Lunch för avhämtning/leverans - klicka här.