Välkommen till Bistron

Här hittar du en liten restauranglokal i direkt anslutning till vårt kök. Den perfekta lokalen för mindre sällskap på upp till max 40 personer. Här har vi även våra After Works, Quizkvällar, tisdagsluncher och annat trevligt som ordnas i vår restaurang. Till denna lokal har vi en stor uteservering där du kan njuta av ett gott glas vin eller en kall öl i sommarvärmen. Är ni ett sällskap på 15 personer eller fler kan ni boka både luncher, middagar och andra kalas här. Vi planerar menyn tillsammans. Välkommen!


PS. Bilderna du ser är rätter från vår AW-meny som serveras i Bistron på torsdagskvällar. Du får mer än gärna förboka mat om du vill så har vi den förberedd till dig då du kommer.

Aktuellt i Bistron

Maj 2024
13/5 - Bokat för privat sällskap 14/5 - Veckans husman + kvällen bokat för privat sällskap
16/5 - AW
17/5 - Mordgåta med trerätters (OBS! Förbokas)
19/5 - Upptäckardagen, vi har öppet 10-17 med provsmakning av kolbullar & hälsingeostkaka till billigt pris, invigning av uteservering och tipsrunda
21/5 - Veckans husman
23/5 - AW
25/5 - Bokat för privat sällskap
28/5 - Mat & musik vi minns - sista för våren
29/5 - Bokat för privat sällskap
30/5 - AW (Farfars fordon i parken)
31/5 - Bokat för privat sällskap
1/6 - Premiär av sommarscen och grillbuffé Hos Annika - Jan Johansen är kvällens artist! Förköp av biljetter!!

AW-meny

På torsdagskvällarna har vi öppet för AW från klockan 17:00 och stänger som tidigast 21:00 (hur länge vi har öppet för kvällen beror på hur det ser ut med gäster).

Menyn för våren 2024 ser just nu ut så här;

Smårätter

Bruschetta – 75:-

Ett gratinerat vitlöksbröd med tomat och färsk basilika som vänds i balsamico. Toppas med picklad rödlök och riven pecorino. 

Pasta Burrata – 95:-

Äggpasta fylld med krämig burrata på grön bädd och som toppas med brynt smör, picklad rödlök och pesto.   

Toast Stagård – 135:-

En demonterad toast med gravlaxröra på en bädd av ruccola med balsamicorippel och som toppas med picklad rödlök, tomat, gurka, citronkulor, svart caviart och dill. Till detta ett frasigt citronbröd.  

Varmrätter

Pasta Alfredo

En färsk papardelle som vänds ner i en gräddig sås med västerbottensost som smaksättare samt färsk bladspenat.

-         Med oumph (vegetarisk) – 255:-

-         Med kyckling – 255:-

-         Med handskalade räkor – 285:-  

Schnitzel på husets vis – 285:-

En närproducerad schnitzel som vi panerar i glutenfritt panko. Serveras med smörstekt delikatesspotatis, Annikas goda och gräddiga pepparsås och smörångade haricots verts samt varma tomater. 

Smörstekt lax med sandefjordsås – 285:-

Smörstekt laxfilé med smör- & dillbakad delikatesspotatis, sandefjordsås, smörångade haricots verts och handskalade räkor.

Desserter

Sgroppino – 75:-/125:-

Sgroppino är en svalkande sorbet som toppas med prosecco, alternativt alkoholfri flädercider. 

Frozen Cheesecake – 95:-

En fryst dessert där vi varvar fras av digestivekex, en mild ostcreme, hallonkompott och lemoncurd. Toppas med färska bär och citronmeliss.  

Hälsingeostkaka – 125:-

En ostkaka som mer liknar en dessertvariant av halloumi än den småländska ostkakan. Den steks i smör och sedan häller man på grädde som kokar in i den. Jättegod om man gillar ost och här serveras den med varm hjortronsylt.  

”Pubmeny” (serveras även efter kl 20:30, när köket stängt) Alla rätter på pubmenyn går att få som vegetariska varianter. 

Målillatoast – 165:-

En god toast på matigt surdegsbröd med ost, kokt skinka, mozzarella & Ivar-Olles senap. Serveras med en enkel sallad.  

Oxpytt med ägg och rödbetor – 165:-  

Pulled pork i pitabröd – 175:-

Pulled pork som långbakats i en söt sås med BBQ-toner serveras i ett pitabröd. Till detta även sallad, tomater, gurka, majs, picklad lök, creme freiche och nachochips.

Lunch i Bistron

Varje tisdag dukar vi upp veckans husman. Det kan vara både nyare husmanskost och mat från den äldre kokboken.

Sista tisdagen i månaden testar vi under våren ett koncept där vi lagar gammaldags husmanskost och efter lunchen har en sångstund med sångskatten från förr. Då prioriteras förbokade sällskap som vill vara med på lunchevenemanget och övriga gäster är varmt välkomna i mån av plats.

Lunch i Bistron - 145:-/person
Vi dukar upp en liten buffé med veckans husman tillsammans med vår egengjorda löksill, goda sallader, bröd, smör och dryck. Efter maten finns kaffe/te och en mjuk kaka.

Det går även bra att beställa från "Pubmenyn" om man är sugen på något annat. 

Skulle husmansrätten ta slut (vi lagar upp ett begränsat antal portioner då vi ännu inte vet hur efterfrågan på detta kommer se ut) erbjuds oxpytten till samma pris som dagens.

Vill du hämta en matlåda går det givetvis jättebra också. Pris: 120:-.

Lunch för avhämtning/leverans - klicka här.